Πόσο καιρό θα μας φτύνουν εθνικά

και οι κυβερνώντες θα θεωρούν ότι ψιχαλίζει;

 

new22
Του Δημήτρη Κυπριώτη

Ναι είναι αλήθεια. Το “Turkaegean” η Τουρκία το κατοχύρωσε στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι το 2031 και ο (φυτευτός) κοινοτικός επίτροπος της Ελλάδας Μαργαρίτης Σχοινάς τολμά και μιλεί για «βαριά προσβολή των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», όταν ο ίδιος δεν πήρε είδηση ή δεν τον πείραξε, ως ελληνόφωνας που είναι, τότε που το θέμα γυρόφερνε στα Κοινοτικά γραφεία;


Και έτσι οι Τούρκοι ανενόχλητοι και με τις υπογραφές στα χέρια της νομιμοποίησης του σήματος, το τρέχουν σε 84 χώρες στον κόσμο. Και εμείς τι ακριβώς κάνουμε; Πως αντιδράσαμε; Με ΕΔΕ του Άδωνη στο εσωτερικό της αρμόδιας υπηρεσίας μπας και βρεθεί ο υπεύθυνος υπάλληλος της τελευταίας βαθμίδας που δεν ...πρόσεξε!

toyrkaegean
Το θέμα όμως της κατοχύρωσης του εν λόγω σήματος στο Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ, είναι μόνο μια πτυχή της επιθετικής πολιτικής του τουρκικού γραφείου τουρισμού, αν και είναι πολύ κραυγαλέα λόγω της ισχύος του σήματος στο έδαφος των κρατών μελών της ΕΕ και της Ελλάδας φυσικά.

Η άλλη πλευρά είναι ότι απαιτείται μια μακρά νομική σταυροφορία με αφετηρία της ακύρωση του ευρωπαϊκού σήματος, όπως επισημαίνει ο κ Δικηγόρος κ. Θεόδωρος Γεωργόπουλος καθηγητής Νομικής στο Πανεπιστήμιο της Ρενς (Γαλλία) και Πρόεδρος της International Wine Law Association.


Και επειδή ο κοινοτικός μας Επίτροπος μίλησε σε επιστολή του για «προσβολή κυριαρχικών δικαιωμάτων», πέραν των νομικών θεμάτων όπως προαναφέρθηκε, υπάρχει ένα τεράστιο πολιτικό ζήτημα που εγείρεται και η απόδοση ευθυνών δεν είναι δυνατό να περιοριστεί στον υπάλληλο που θα υποδείξει η ΕΔΕ, την οποία βιάστηκε να εκδώσει ο Ά. Γεωργιάδης, μόνο και μόνο για να κουκουλώσει αυτές τις πολιτικές ευθύνες και τους πολιτικά υπευθύνους.


Το ίδιο όμως έκανε με διαφορετικό τρόπο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου που δήλωσε με σοβαρότητα ότι «με την κατοχύρωση του σήματος Turkaegean, δεν παραγονται πολιτικά αποτελέσματα»


Αυτό όμως καλό θα είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να το πει στον κοινοτικό εκπρόσωπο Μ .Σχοινά, που δυστυχώς για την κυβέρνηση διατύπωσε πως στην περίπτωση του σήματος έχουμε «Εθνικά επιζήμιο αποτέλεσμα»!
Βρείτε τα παιδιά μεταξύ σας, αλλά δεν μπορείτε να παίζετε με τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας! Εσείς νομίζετε ότι απλά ψιχαλίζει, στην πραγματικότητα όμως αυτό είναι «φτύσιμο» κανονικό!

© 2019 neapolitiki.gr | Designed & Developed by happyad