logoNPolitiki

ΔΗΛΩΣΗ

Το μέλλον της Χερσονήσου του Αίμου, που ανήκουν και τα λεγόμενα Δυτικά Βαλκάνια, δεν περνά μέσα από συναντήσεις αναμνήσεως όπως η «Συνάντηση της Θεσσαλονίκης»  προ 20 χρόνων . Είναι προφανές ότι ο μόνος σκοπός είναι να προσδιορίσει τις χώρες του Αίμου (Βαλκανίων) σε ζώνες επιρροής της ΕΕ, των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ.

 Η Ελλάδα και ο Ελληνισμός προσδιορίζουν από μόνοι τους την Οικουμένη και την ορθή πλευρά της Ιστορίας που χρειάζεται ο σημερινός άνθρωπος του Πλανήτη για την Ειρήνη και την προκοπή των Λαών της Γης και αυτός έπρεπε είναι ο σκοπός για τον οποίο όφειλε να εργάζεται ο Έλληνας Πρωθυπουργός .

 Αντί αυτών όμως ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος καλεί επιλεκτικά ηγέτες χωρών Δυτικών Βαλκανίων σε δείπνο, με τον εκλεκτό του ΝΑΤΟ και της Δύσης Βολοντίμιρ Ζελένσκι, για να οδηγήσει την Ιστορία στο πλαίσιο της Νέας Τάξης Πραγμάτων και της Παγκοσμιοποίησης, της Δυτικής Ελίτ και της διεθνούς Ολιγαρχίας. Έτσι ώστε με έναν τρόπο τόσο οι φωτογραφίες με εκείνον, όσο και με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να πιστοποιούν την «σωστή πλευρά της Ιστορίας», στην οποία ο Ελληνικός Λαός είναι διαμετρικά αντίθετος, αφού τέτοιου είδους πολιτικές περιχαρακώσεις τις έχει πληρώσει και μάλιστα ακριβά όπως το 1922.

 Η Νέα Πολιτική υποχρεούται να καταγγείλει αυτή την πολιτική όπως και την εγκληματική κυβερνητική πολιτική της απραξίας, με την εγκατάλειψη της χώρας στην τύχη της – στο έλεος των πυρκαγιών που κατακαίνε την επικράτεια απ’ άκρη σ’ άκρη όλο το φετινό καλοκαίρι, από τη Ρόδο την Αλεξανδρούπολη, την Αγχίαλο, την Πάρνηθα, την Βοιωτία, την Εύβοια και όπου αλλού.

 Ο Κ. Μητσοτάκης, αντί να αναβάλει τη συνάντηση, όπως θα έπραττε κάθε νουνεχής ΕΛΛΗΝΑΣ Πρωθυπουργός, προτίμησε ως εντολοδόχος της ΝΤΠ τα τραπέζια, τις φωτογραφίες και την παρέα του Ζελένσκι, προς τον οποίο «χορήγησε» την εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων στη χρήση των F-16, από Έλληνες αεροπόρους, που τελούν σε διάσταση με το λαϊκό αίσθημα και την περίσταση του ολοκαυτώματος της Ελλάδος .

Οι ώρες αυτές για την Ελλάδα και τους Έλληνες Πολίτες είναι μια πολύ σκληρή δοκιμασία . Οι καταστροφές βιοτεχνιών, σπιτιών, ζώων, αλλά και μεταναστών που βρήκαν τραγικό θάνατο στις φωτιές είναι τεράστιες, με την Κυβέρνηση άφαντη,   να τυρβάζει περί άλλων, με τον αζοφικό Ζελένσκι, κάνοντας ορατή την αναλγησία της , χωρίς τη στοιχειώδη ενσυναίσθηση, έτοιμη δε, να ικανοποιήσει τα συμφέροντα τρίτων, ανεξάρτητα από το τι συμφέρει και τι πραγματικά συμβαίνει στη χώρα αυτή, τη χώρα μας, την Ελλάδα .

Η Νέα Πολιτική καταδικάζει τη δράση αυτή της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και την πολιτική απραξία στα δεινά που βρήκαν την χώρα ως ξέφραγο αμπέλι κατέστη «καιόμενη βάτος». Συγχρόνως και παραλλήλως η Νέα Πολιτική εκφράζει τη βαθειά τη λύπη για την αδράνεια που επέδειξε το πολιτικό κατεστημένο, ακόμα και για μια καταδικαστική δήλωση, ενώ για δράσεις Πολιτικές επί των όσων μας έχουν βρει, δεν γίνεται ούτε καν λόγος!

ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κίνημα Δημοκρατικής Κοινωνικής Αναθέσμισης

  Ο  Πρόεδρος 
 Δημήτρης  Παναγιωτόπουλος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών,Δικηγόρος                                                                                                                                                                                          

  

Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτρης Κυπριώτης, Στρατηγός ε.α

                                                                                                                                     

Θεμσική Ανασυγκρότηση

Ο IANOS και οι εκδόσεις Νόηση, διοργανώνουν παρουσίαση του νέου βιβλίου του καθηγητή Δημήτρη Π. Παναγιωτόπουλου, με τίτλο «Σύγχρονη Ελληνική Πολιτεία: Θεσμική Ανασυγκρότηση», στο οποίο περιλαμβάνονται θέματα περί θεσμών, ελευθερίας, ανθρωπισμού, συγκέντρωσης εξουσίας των πολιτών, δημοκρατίας, κράτους ΜΚΟ - Κοινωνία σε αποσύνδεση, Νέας Τάξης Πραγμάτων και διεθνούς Ελίτ, επαναπροσδιορισμού των Διεθνών Σχέσεων, και τέλος,

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ

Περισσότερα

 

Οι Πρόεδροι του ΑΚΚΕΛ Βάκης Τσιομπανίδης και από τη ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ  Δημήτρης Παναγιωτόπουλος (καθηγητής ΕΚΠΑ, Δικηγόρος) Κοινοποίησαν Εξώδικο Δήλωση- Διαμαρτυρία -Πρόσκληση προς τον υπουργό ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδηγια την αδικία που υπέστησαν οι κτηνοτρόφοι και οι κρεοπώλες της χώρας από τον  ίδιο και και την κυβέρνηση της ΝΔ.

Στο εξώδικο γίνεται οικονομική ανάλυση της παράνομης και έξω και πέρα από κάθε προηγούμενο συμπεριφορά του Υπουργού Ανάπτυξης σε βάρος της εγχώριας παραγωγής αμνοεριφίων και της ζημιάς που υπέστησαν οι κτηνοτρόφοι .

Απαιτούν δε, από τον υπουργό αποζημίωση για την ζημιά που προκάλεσε ο ίδιος όπου μετά την εξώδικο δήλωση – Πρόσκληση ανοίγει ο δρόμος για αγωγές αποζημιώσεων στα αστικά πολιτικά δικαστήρια..

Περισσότερα


 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

Nea Polit.jpgΥποστήριξη

Της

ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

των Πατριωτικών Δημοκρατικών  Πολιτικών Δυνάμεων

Αθήνα 5-8-2020

Στην Χώρα μας, η πολιτική του διαίρει και βασίλευε εγκαθίδρυσε το πολιτικό σύστημα εξουσίας που εξυπηρετεί άριστα τις στενές του πολιτικές επιδιώξεις, ώστε το Κράτος να έχει πάντα συνέχεια και μέσω της προβαλλόμενης ιδεολογίας να εξασφαλίζει την ύπαρξή του και να υπηρετεί άριστα και τον ξένο παράγοντα, ανεξαρτήτως κόστους για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Τον ελληνικό Λαό όμως, τον ενδιαφέρει όχι μόνο η συνέχεια του Κράτους, αλλά η συνέχεια της κοινωνίας, σε ισχυρή και δημιουργική Ελλάδα .

Τα μνημόνια απέδειξαν σε όλους, στο πλαίσιο, είτε της φιλελεύθερης, είτε της προοδευτικής σοσιαλδημοκρατίας, είτε του αριστερού διεθνιστικού φιλελευθερισμού, ότι, στόχος  είναι η Συσσώρευση – Υπερσυγκέντρωση του χρήματος από τους λίγους για να δίνουν εργασία στους πολλούς, προς βελούδινη εκμετάλλευση αυτών τούτων των εργαζόμενων, αλλά και του πλούτου που παράγεται παντοιοτρόπως, και ούτω καθεξής.

Απεδείχθη ακόμη ότι ο αντιμνημονιακός λόγος και οι παραμνημονιακές δυνάμεις, όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές, ως βασιλικότεροι του βασιλέως, ήταν δυνάμεις των μνημονίων, και εκτός των άλλων, έχουν πολύ μεγάλη την ευθύνη για την επάνοδο στην πρώτη γραμμή των πολιτικών δυνάμεων που ευθύνονται κατά βάση και κυρίως, μετά την μεταπολίτευση, για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα και ο Λαός. Οι δυνάμεις αυτές παρουσιάζονται ως λυτρωτές και φυσικά οι υπερασπιστές της συνέχειας του κράτους, σαν να μην συνέβη τίποτα σ’ αυτή τη χώρα και το Λαό μετά το 2000 -2010 έτους έναρξης της δεκαετούς βαρβαρότητας των Μνημονίων μέχρι σήμερα!.

Η Νέα Πολιτική θεωρεί ότι οι καιροί απαιτούν τη Ενότητα όλων των δημοκρατικών πατριωτικών δυνάμεων , ως τον μοναδικό τρόπο που εξασφαλίζει την πτώση του φαύλου πολιτικού σύστημα εξουσίας στην Πατρίδα μας. Κατά συνέπεια η Νέα Πολιτική, Κίνημα Δημοκρατικής και Κοινωνικής Ανανθέσμισης υποστηρίζει την Ενωτική Πρωτοβουλία για συμπόρευση των πολιτικών δυνάμεων προς τον Ελληνικό Λαό, με κοινή κάθοδο προς τις εθνικές εκλογές, όποτε αυτές κι’ αν γίνουν, ώστε τη την ευθύνη να αναλάβει ο ελληνικός Λαός.

Λυδία λίθος της συμπόρευσης αυτής και της συνεργασίας, κοινός παρονομαστής της Ενότητας των Πατριωτικών Δημοκρατικών Δυνάμεων είναι η απαλλαγή της χώρας και του ελληνικού λαού από την υποτέλεια και τον ευρωπαϊκό οικονομικό ζυγό, την αναδόμηση των κοινωνικό-οικονομικών δομών της και την εγκαθίδρυση της πραγματικής Δημοκρατίας με Αναθέσμιση παντού και την προβολή της συνέχεια της Κοινωνίας με κράτος δικαίου.
|

Είμαστε μπροστά στο νέο κοινό Αγώνα όλων των Πατριωτικών Δημοκρατικών Δυνάμεων, για την πραγματική Δημοκρατία στην Ελλάδα, για την Οικονομική ευμάρεια των Ελλήνων, για τη Δικαιοσύνη, για την Υγεία και την Παιδεία, την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και   αντιμετώπιση της εξ ανατολών υποκεινούμενης λαθρομετανάστευσης χιλιάδων στην Πατρίδα μας που έγινε ξέφραγο αμπέλι .

               Η Νέα Πολιτική στηρίζει την Ενωτική Πρωτοβουλία

nea


Ανακοίνωση

Από τις τελευταίες πολιτικές διεργασίες διαφόρων σχηματισμών και «καλέσματα», όπως από ενωρίς εντοπίσαμε δεν υπήρξε έδαφος συμπόρευσης των Δημοκρατικών Πατριωτικών Δυνάμεων για κοινή εκλογική δράση με πρόγραμμα κοινού παρονομαστή.

Οι εκλογές αυτές μόνο με μια συγκροτημένη παρουσία των Δημοκρατικών Πατριωτικών Δυνάμεων, θα μπορούσε να καταστούν ευκαιρία αποδόμησης του σαθρού πολιτικού συστήματος. Τούτο πέραν των άλλων, δεν κατέστη δυνατό και από ότι φαίνεται θα είναι δύσκολο να καταστεί και στο εγγύς μέλλον τουλάχιστον, γιατί στις δυνάμεις αυτές εμφιλοχωρούν εγγενείς αδυναμίες, τόσο ιδεοληψιών, είτε εξ αριστερών είτε εκ δεξιών, όσο και παθογένειες και πολιτικά βιώματα εκ της ακολουθίας του πολιτικού συστήματος.


Η Νέα Πολιτική οφείλει και με τη δράση της αλλά και με τη σιωπή να δεικνύει το Νέο και να πλάσει αυτό το οποίο την καθιστά αναγκαιότητα απέναντι στο παλιό και το άχρηστο, που αργά η γρήγορα θα πάει στην άκρη.


Οφείλουμε να σφυρηλατήσουμε τον εναλλακτικό πόλο και πρώτα απ’ όλα και κύρια, σε όλη την έκταση αυτού που προτείνουμε ως Νέα Πολιτική: την ανάδειξη του Θεσμικό -Οικονομικού προβλήματος, στο πλαίσιο του σύγχρονου καπιταλισμού και τις συνέπειες της συμβατικής θεσμίσεως της λεγομένης Ευρώπης και της κατ’ ιδιώνυμο τρόπο εγκαθιδρύσεως της διεθνούς ολιγαρχίας και των Τραπεζιτών.


Τα παραπάνω αποκτούν ιδιαίτερο νόημα στην εποχή της μνημονιακής Επιτροπείας στην Ελλάδα της φαινομενικής και όχι πραγματικής και ανεξάρτητης εφαρμοζόμενης πολιτικής. Ο Ελληνικός Λαός, δυστυχώς θα κληθεί να συνεχίσει την φόρου υποτέλεια και την υπανάπτυξη.


Είναι βέβαιο ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα βιώσουμε πολύ σύντομα όχι μόνο το δημογραφικό πρόβλημα, αλλά και το πρόβλημα ύπαρξής μας ως έθνος.


Πέραν τούτων στο πλαίσιο αυτής της απόλυτης οικονομικής αδυναμίας της χώρας, θα πυκνώνουν οι κίνδυνοι και στα εθνικά θέματα για τα οποία απαιτείται ειδική και σε βάθος ανάλυση και χειρισμοί.


Αντιμετωπίζοντας λοιπόν την κατάσταση με νηφαλιότητα, η πολιτική μας στάση μας ωθεί σε αυτές τις εθνικές εκλογές να είμαστε απολύτως συνεπείς τόσο ως προς αυτά που πρεσβεύουμε ως ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, όσο και ως προς την αρχήθεν εξαγγελία μας, περί της αναγκαιότητας συμπόρευσης των Δημοκρατικών Πατριωτικών Δυνάμεων, η οποία όμως δεν κατέστη δυνατή.


Η ιστορική εμπειρία αποδεικνύει για ακόμα μια φορά, ότι ο αγώνας είναι συνεχής και μεγάλος για να γίνουν αντιληπτά τα όσα πρεσβεύουμε στο πλαίσιο και των διαμορφούμενων συνθηκών.

Ο Λαός μας και έμπειρος είναι και υπεύθυνος είναι, να πράξει για το συμφέρον του, για το συμφέρον της Πατρίδας.

© 2019 neapolitiki.gr | Designed & Developed by happyad

Please publish modules in offcanvas position.