Εθνικές Εκλογές 21 Μαϊου 2023

logo Nea Politiki 02ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 28-4-2023

Το Κίνημα Νέα Πολιτική Δημοκρατικής και κοινωνικής ΑΝΑΘΕΣΜΙΣΗΣ, με βαθειά δημοκρατική οργάνωση και λειτουργία στη βάση της «Κοινότητας, του Κοινού του Δημοκρατικού Συμφέροντος της Πατρίδος, των Ελλήνων και του Ανθρωπισμού», προσπάθησε επί μακρόν για τη συνεργασία και την Ενότητα των Κομμάτων, κινημάτων και συλλογικοτήτων που   διαπνέονται με ανάλογες αρχές, σύμφωνα με τον πόθο που εκφράζεται από πολλούς Έλληνες.

Με όσους εκ των παραπάνω δήλωναν ότι ενστερνίζονται δημοκρατικές και πατριωτικές αρχές για την Εθνική Ανεξαρτησία, τη Λαϊκή Κυριαρχία, την ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης του Πρωτογενούς τομέα της Οικονομίας, την ανάγκη κοινωνικοοικονομικής αναδόμησης, την αντιμετώπιση του δημογραφικού Προβλήματος και της αποικιακής μετανάστευσης,   η ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ συμμετείχε πρωταγωνιστικά στην πρωτοβουλία για τη συγκρότηση Ενιαίου Ψηφοδελτίου, στις επικείμενες Εθνικές Εκλογές.

Η προσπάθεια αυτή ύστερα από ατέρμονες συζητήσεις, στη βάση της ισότητας και των συμφωνημένων πολιτικών, με σκοπό τη σύσταση ενός ευρέως Μετώπου Πολιτικών Δυνάμεων, κατέληξε στην πρώτη Εθνική Συνέλευση στις 4 Φεβρουαρίου 2023, στο Polis Grand Hotel με το κεντρικό σύνθημα, «Ήρθε η ώρα του Λαού»!

Σημειώνεται ότι, η προσπάθεια αυτή σημείωσε μεγάλη επιτυχία με τη συμμετοχή κομμάτων και κινημάτων πάνω από 40 και 60 παρισταμένων προσωπικοτήτων, που όμοιά της είχε να παρουσιαστεί εδώ και πολλά χρόνια. Όμως παρά την μέγιστη και καρποφόρα επιτυχία αυτής με την Σύγκληση της επιτυχούς κατά κοινή ομολογία όλως μεγάλης Συνέλευσης όλων, οι σύγχρονοι και διαχρονικοί διαλύτες αυτών των προσπαθειών, κατέστρεψαν εν τη γενέσει του και αυτό το ελπιδοφόρο εγχείρημα, με τις μετέπειτα ενέργειές τους και την συνέντευξη τύπου δύο εξ όσων είχαν συμμετάσχει στις 9 -2-2023 στην ΕΣΗΕΑ ερήμην όλων των υπολοίπων, οι οποίοι μετά τον εκδηλωμένο «έρωτά τους», διαλύθηκαν φευ προ των εκλογών.

Η απογοήτευση υπήρξε δικαιολογημένη, παρά ταύτα όμως η ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ δεν «κατέθεσε τα όπλα» και συνέχισε τις προσπάθειές της μέχρι και την παραμονή της ημερομηνίας κατάθεσης Δήλωσης συμμετοχής στις εκλογές στον Άρειο Πάγο στις 26-4-2023, επειδή θεωρούσαμε ότι έστω και την ύστατη στιγμή θα μπορούσε η τελευταία προσπάθεια να κάνει αισθητή τη δυναμική της στο πολιτικό στερέωμα. Τούτο δε, διότι θα συμμετείχαν σε αυτό το εγχείρημα σοβαροί, γνωστοί και κυρίως αξιόπιστοι εταίροι, και προσωπικότητες με διακριτή την παρουσία τους στα δημόσια πράγματα της χώρας. Φάνηκε όμως ότι τελικώς ήταν αργά για να ξεπεραστούν ακόμη και οι διαδικαστικές λεπτομέρειες.

Έτσι ολοκληρώθηκε ο κύκλος των προσπαθειών μας , καθιστώντας μας σοφότερους με τη ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ πλέον ώριμη και σε πλήρη ετοιμότητα με τις ΔΙΚΕΣ της δυνάμεις σε αναμονή του δευτέρου γύρου των εκλογών αφού το πλέον σίγουρο είναι να υπάρξουν , όταν οι εκλογές της 21ης Μαΐου οδηγούνται φανερά σε αδιέξοδο. Την εικόνα αυτή στερεοποιεί η κάθοδος των «μυρίων» κομμάτων στην αρένα των εθνικών εκλογών με το άρθρο 37 του Συντάγματος να εκδικείται την απλή αναλογική αφού αυτή δεν συνάδει με τους ορισμούς αυτού. Το πολιτικό τοπίο όπως αυτό έχει διαμορφωθεί, γίνεται φανερό ότι οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο και απαιτεί μεγάλες συναινέσεις, και διαπραγματεύσεις κυβερνητικής προοπτικής, που όμως αυτές σκοντάφτουν στα τριήμερα των ερευνητικών εντολών που το μόνο σίγουρο το οποίο διασφαλίζεται είναι η άμεση προσφυγή σε εκλογές .

Τα μεγάλα όμως εσωτερικά και εξωτερικά προβλήματα που ελλοχεύουν και απειλούν την Ελλάδα και τους Έλληνες μας θέτουν προ των ευθυνών και της ετοιμότητας για τον επικείμενο εκλογικό αγώνα, ώστε στέρεα και με υγιείς δυνάμεις να αντιμετωπιστούν.

Για την ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ κυρίαρχος και στρατηγικός στόχος του Έθνους οφείλει να είναι η ανάκτηση της Εθνικής Κυριαρχίας και η απελευθέρωση της χώρας και του Ελληνικού Λαού, από την εξάρτηση και τον οικονομικό ζυγό που έχει επιβληθεί στη χώρα με παράλληλη Αναθέσμιση των κοινωνικό-οικονομικών δομών της και κατάργηση κάθε υποχρεωτικότητας και ακαταδίωκτου αρχών και υπευθύνων με άλλοθι την πανδημία του COVID 19..

Στον ορίζοντα αυτό η ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, επιμένει ότι οι πολιτικές δυνάμεις που συνωστίζονται για την κατάληψη της εξουσίας, έχουν δώσει εξετάσεις στη διακυβέρνηση της χώρας, έχουν ψηφίσει από κοινού καταστροφικά Μνημόνια και έχουν διαπράξει το εθνικό έγκλημα ανατροπής της βούλησης του Λαού το 2015 με το ιστορικό Δημοψήφισμα του 62,3% ΟΧΙ στις συμβάσεις χρέους και των μνημονίων των ξένων και όλοι μαζί το ανέτρεψαν Πραξικοπηματικά. Έχουν επομένως όλοι αυτοί   ευθύνη για τη σημερινή εξαθλίωση της χώρας με την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας μέχρι το 2115 και με την υποχρέωση να υπάρχει 2,5% πλεόνασμα μέχρι το 2060 για να αποδίδεται στους ξένους δανειστές που απομυζούν την ελληνική οικονομία, με το γ’ και ποιο σκληρό Μνημόνιο

Για τους λόγους αυτούς κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα θα πρέπει να σκεφτεί πολύ καλά για το τι θα πράξει με τη ψήφο τους πριν φτάσει στην κάλπη και γιατί όπως τονίζεται και από σύγχρονο φιλόσοφο ο Λαός δεν θα δικαιολογείται γιατί δεν είναι νήπιο.

Κατ’ ακολουθία των ανωτέρω και μετά τις εκλογές αυτές η ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ θα συνεχίσει να αγωνίζεται με λόγο και έργο να προβάλλει σθεναρά ότι η Ελλάδα της Δημοκρατίας, του Ανθρωπισμού και του Αιώνιου Πολιτισμού αποτελεί το μέλλον για τους Έλληνες αλλά και την οικούμενη ολάκερη.

ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κίνημα Δημοκρατικής κοινωνικής Αναθέσμισης© 2019 neapolitiki.gr | Designed & Developed by happyad

Please publish modules in offcanvas position.